Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilen Junior Chamber International (JCI)’ın 2 - 7 Kasım 2010 tarihleri arasındaki Dünya konferansı ticaret fuarına katılan Türk Tasarımcı Ayşe Ören, Business Networking Akademi®’den aldığı “tanışma/networking stratejilerini” dört önemli adımda özetledi:
1- “Hedeflerimi Business Networking Akademi kurucusu Ertuğrul Belen’le paylaştığım zaman, ilk yaptığımız çalışma, o hedefleri tanıdığım ve tanımam gerek kişilerle tasarlamak oldu. Bu doğrultuda JCI’ın Osaka’daki fuarına katılmaya karar verdim.”
2- “ Fuar öncesinde, Networking’de Asansör Cümlesi olarak bilinen “standımı ziyaret edecek kişilerle nasıl kısa zamanda en yüksek hatırlanma etkisini bırakırım?” sorusunun cevabına hazırlandık. Bu da fuar sırasında zamanı etkili kullanarak yüzlerce kişiyle sonuç odaklı tanışmamı sağladı.”
3- “Fuar sırasında yine Networking Akademi’nin tasarladığı Speed Network Game sayesinde ziyaretçilerin iletişim bilgilerini sıkıcı bir kartvizit toplama metodu yerine eğlenceli bir “tanışma-tanıştırma” oyunuyla yeni bir uluslararası portföy kazandım.”
4- “Fuar sonrasında yaptığımız çalışmada ise iletişim kurulacak bağlantıların önceliklendirilmesi ve takip sırasında olması gerek stratejilerle tasarımlarımı hem uluslararası platformda sponsorluklarla tanıtacak bağlantıları hem de tüm bunların bir sonucu olarak tasarımlarımı satma imkanı buldum.”
Business Networking Akademi®’nin kurucusu Ertuğrul Belen ise “Hedeflerimizi çoğu zaman insanlardan bağımsız düşünüyoruz. Oysa, ister bir girişimci olun ister bir kurumun çalışanı ya da yöneticisi, her attığınız adımda insanlarla dirsek teması halinde ve iç içesiniz. Yani, başarınız yanınızdaki kişinin de başarılı olmasına bağlı. İstediğiniz her şeye bağlantılarla ulaşabilirsiniz. Yeter ki donanımlı ve paylaşıma açık olun. Ayşe Ören bunun en güzel örneği: Ödüllü ve başarılı bir tasarımcı. Ayşe Ören’le yaptığımız 4 adımlı networking çalışması bu sebeple hızlı bir başarı getirdi” dedi.
Ayşe Ören “İsviçre, Hollanda ve Japonya’dan şimdiden tasarımlarımı sergilemek üzere davet aldım. Fuara katıldığım Paradox isimli tasarımım ise gördüğü ilginin onun üzerinde siparişe dönmesini bekliyorum. En önemlisi, Business Networking Akademi’nin networking stratejileri sayesinde uluslararası bir network oluşturdum” dedi.
AYŞE ÖREN HAKKINDA:
Ayşe Ören, TED Ankara Koleji mezun olduktan sonra Bilkent Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi-İç mimarlık ve Çevre tasarımını 2006 senesinde bitirdi. Özel bir şirketin mimari departmanında uluslararası projeler dahil olmak üzere 3 sene profesyonel olarak çalıştı. Ayşe Ören iş yasamı boyunca Enka Kazakistan EsenTai dış-iç “shop drawing” çalışması, Loft binasının dış tasarımı, Sarıyer konakları ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlık konutu gibi özel projelerde mimari hizmet verdi. Ulusal, uluslararası birçok yarışmaya katılan ve derece alan Ayşe Ören, “Ayşe Ören Design” isimli kendi tasarım şirketinde çalışmalarına devam etmektedir. Ayşe Ören Design’ın vizyonu, mimarinin heykelsi ve sanatsal tarafını vurgulayan tasarımlara imza atmaktır. Bu felsefe doğrultusunda, yeni teknoloji ve malzemeleri kullanarak sunulan ürün ve hizmetler Türkiye’de tasarım adına ilklere imza atmaktadır. Yenilikçi ve kimliği olan kavramsal mağazalar, loungelar, butik konseptler, yaşam mekanları restore edilerek yeniden yaşam ve karakter kazanması, Ayşe Ören Design’ın öncelikli projeleri arasında yer almaktadır. Obje ve mekanlara yüklenen duygular ve hislerle tasarıma yeni bir soluk getiren Ayşe Ören Design, zamanı durduran projelerle günlük yaşama dokunmaktadır.
Ertuğrul BELEN | Business Networking Akademi®